12 responses to “Kriminalvård”

 1. Erik

  Anledningen till att t.ex. en bankrånare inte blir hederlig är nog inte så mycket miljön på kåken som att de inte kan leva det lyx- och slapparliv på ett vanligt kneg som de vant sig vid med de kriminella ”inkomsterna”. Tyvärr.

  1. Cecilia Filipovic

   Tycker att det är intressant att läsa de korta kommentarerna, för faktum är att det är en så stor och komplex fråga att den inte ens skulle rymmas i en bok, och än mindre skulle man finna ett svar i den där boken.

   Själv tycker jag att det är intressant att titta på barn i förskoleåldern och några år uppåt, för att sedan leka med tanken om hur många barn man skulle få fråga om deras framtid, innan man kom upp till de procenttal som gäller för hur många som blir missbrukare, yrkeskriminella eller prostituerade som vuxna.

   Barn som blir misshandlade lovar sig själva att aldrig göra det samma mot sina egna barn, men många av dem kommer tyvärr att göra det.

   Barn som växer upp i en alkoholist eller missbrukarfamilj lovar att aldrig bli likadan själv, men många av dem kommer tyvärr att bli det…

 2. Arvid Ståhl

  Det är kul hur det finns otaliga exempel på hur mördare med psykiska sjukdomar skickas till ”rehab”, men om det enda fel i huvudet är att du inte har något problem med att råna en affär eller att sälja droger så har du mindre chans till psykiatri och isolering från brottslighet eller brottslingar.

 3. Kim

  Allt jag kan säga är att kolla på början av ”Let’s go to prison”

 4. Cecilia Filipovic

  Allt jag kan säga är att ALLA i beslutsfattande positioner eller under utbildning till något liknande, de BÖR SITTA oförberedda, I EN PISS- OCH SPYSTINKANDE arrestcell under några dygn för att FÖRSTÅ hur jävla kul det är. Där träffar man inte ens någon. Man hör bara genom dörrarna hur en efter en bli förnedrad, inlåst och står och skriker.

  Hade det varit idag – Hade jag agerat annorlunda!

  Det är därför berörda människor borde plockas direkt från gatan, anklagade för ett brott de är oskyldiga till (precis som jag) och få sitta där några dygn utan samma förutsättningar SOM JAG!

  Det är en NYTTIG erfarenhet att få vänta flera timmar på att få kissa, hålla koll på klockan genom mattiderna och inte få ett enda svar på en enda fråga!!

  Glöm att någon säger att du har rätt att vara tyst… Glöm det där enda samtalet… De berättar ingenting som jag i min naivitet trodde. De gick ut med min hund som var kvar hemma tre gånger per dag. Efter det så hatade han uniformerade poliser.

 5. Franz

  @ Claes, kriminalvården erbjuder faktiskt flertalet utbildningar sen om man väljer att ta dessa istället för att kolla på sin platt TV är frivilligt. Att sära på de intagna innebär isåfall att flertalet skulle sitta isolerade större delen av strafftiden, det skulle garanterat leda till protester från Amnesty. @ Cecilia, det är stor skillnad på att sitta i arresten och på anstalt. I arresten vistas man vanligtvis bara någon dag eller två och upplevs som betydligt mer påfrestande än att sitta på anstalt. @ Max, de som får ”stryk” av kriminalvårdare blir det i samband med våldsamt motstånd inte på rutin som man kan ana i serien. Att vi sedan har ett enormt flöde av utländska kriminella som inte alls har som avsikt att sluta med kriminalitet, utan endast njuter av korta straff och fina fängelser oftast kallade ”hotell” skrivs det oroande lite om i svensk media. / en som jobbat i Kriminalvården under flera år

  1. Göran

   I häktet kan man få sitta väldigt länge 7-8 månader är vanligt.det finns även dom som suttit över 2 år.Sverige får regelbundet skarp kritik bla från FN för den långa isolering svenska fångar utsätts för

 6. Alexander Elisson

  Jag tror folk i det här landet är bra jävla bortskämda. Att hamna i utanförskap är att inte ha en plats, detta resulterar i alternativa lösningar i överlevnadssyfte. Jag skäms när jag hör folk i det här landet prata lag och rätt, när våra barn utan vägledare inte får någon vägledning alls. Alla har skyldighet till att upplysa yngre, oavsett sina eller andras. Individualismen kan dra åt helvete och problemet ligger hos de som inte tar ansvar för ett gemensamt samhälle och en sammanfogad välfärd. Släpp fångarna loss, Heja Kaj Linna!

Leave a Reply