6 responses to “Vinstdrivande skolor”

 1. Victoria

  Klockren illustration!
  Samtidigt så håller jag personligen inte med om uppfattningen. Det verkar vara den allmänna opinionen där jag rör mig, och kan hända att det stämmer på vissa områden, jag har inte koll på hela Sverige på en och samma gång… men, jag gick själv i friskola, studerade väldigt mycket, fick ok betyg (inte bara MVG alltså, utan snarare ett VG-snitt). Framförallt hade jag toppen lärare, fick verkligen mycket kunskap med mig och fick goda möjligheter att pröva på många olika områden.
  Program: Natur-teknisk, El-data, där jag fick lägga till två språkkurser utöver detta och även hade möjlighet att läsa in alla de tre ”b-kurserna” i natur (biologi, fysik och kemi) som i vanliga fall alltså inte får plats i ett ”vanligt” program, och skolan var väldigt hjälpsam i mitt pusslande i att få lektioner att stämma ihop för att jag skulle kunna ta till mig en så bra/bred utbildning som möjligt. Det var också ett annorlunda upplägg (då) med hemklassrum, så att vi alla arbetade i utrymmen som till viss del liknade kontorslandskap och det var toppen att ha alla prylar på ett ställe, aldrig en fundering över ”var vi ska vara” o.s.v. Det jag vill ha sagt är att det finns riktigt bra friskolor också!

 2. Tinki

  Frågan är om den offentliga skolan skulle rymma den bredd av olika typer av pedagogik och skolmiljöer som finns idag tack vare friskolor, som jag ser det. Alla barn är inte likadana och funkar inte i samma typ av skola, med samma upplägg och arbetssätt. Därför hoppas jag att det finns andra sätt att förhindra eventuella problem som uppstår p.g.a friskolor än att helt plocka bort dem..

 3. Elias

  Hahaha, känner igen detta personligen.

 4. survivalkit – med sånt du behöver i livet - Satir

  […] Bild ”Vinstdrivande skolor” av Max Gustafson. Du hittar den här:  http://www.maxgustafson.se/utbildning/vinstdrivande-skolor/ […]

Leave a Reply