18 responses to “Flykten från marknadsdiktaturen”

 1. Johannes Folkesson

  Bilden är träffande så man skulle vilja skratta. Men som s k förhandlingsdelegat inom Hyresgästföreningen har skrattet väldigt lätt för att fastna i halsen………:(

 2. Niklas Starow

  Intressant syn på landsbygden. Är vi inte fina nog att umgås med, vi utanför tullarna?

 3. Petra

  Hur många hyresgäster finns det bland de
  som förespråkar marknadshyror?
  Nej.
  Inte många.
  Knappt ingen.
  Finns det EN?
  De bor själva tryggt i BRF eller villa.

  1. Martin

   Det är en av poängerna i kritiken mot dagens system Petra. De som har (hyresrätt) gynnas på bekostnad av dem som har svårt att etablera sig på bostadsmarknaden och ibland tvingas köpa en bostadsrätt (för pengar de inte har) när de hellre velat ha en hyresrätt. Insiders ställs mot outsiders.

   1. Henrik

    Och vart ska då alla insiders ta vägen? Problemet är väl inte att det inte kostar tillräckligt att bo i hyresrätt utan att det finns för få – och det skulle det inte vara om regeringen skötte sina kort rätt för att byggsektorn ska komma igång med att bygga mera!

 4. Ordförande Svensson

  Folk flyr från s-dödsmärka skatteutjämningskommuner till storstäderna. På samma sätt som folk flyr från Kuba – inte till Kuba.

 5. Björn Fröjd

  Hur kan det komma sig att hyrorna skall behöva stiga med över 50% för att man skall renovera. Som nu i de gamla miljon programmets lägenheter. Har inte bolagen sugit ut tillräckligt i hyror i över 50 år så det täcker renoveringarna? Är det inte det som är tanken bakom att ha rena hyreslägenheter, att ALLT ingår i hyran? Var har ALLA de miljarder som kommit in under alla dessa åren tagit vägen? Eller de har försvunnit ner i kommunernas avgrunds hål för att kunna hålla alla konsulter med lön och feta direktörer inom allmänne nyttan med ett bra bonus och fallskärms avtal. Girigheten sprider sig INTE nerifrån och uppåt i leden. Girigheten och oskäliga löner o bonusar är ett problem som kommer från TOPPEN.

  1. Tomas Melin

   Nu spekulerar jag bara, men du inser väl att hyror måste höjas då och då?
   ALLT ingår inte i hyran per deus ex machina – då skulle vi kunna sätta hyra till noll och alla skulle ändå få kaviar och diamantporchar till frukost.

   Vinsten per hyreslägenhet och år är någon tusenlapp efter att skatter/avgifter/obligatoriska kontroller/certifieringar/miljögranskningar/service/underhåll är betalda – det ger en vinstmarginal som i princip är under inflationen. Att äga ett hyreshus och hyra ut lägenheter är fucking välgörenhet. Man behåller tomten för att med lite tur kunna kränga marken dyrt om 50 år.

 6. Dr Lekman

  En underbart berskrivande bild på var det svenska samhället är på väg, Max. Vi ser det i flera städer redan. De sämre bemedlade flyr städerna för landsbygden. Man har inte råd att bo kvar! Urban (omvänd urbanisering) vänder städerna klacken.
  Tyvärr saknas en modern infrastruktur för de som flyr städerna. All tidigare fungerande infrastruktur är snart nedlagt eller är uppdelat på obskyra ekonomiska skumraskfigurer, kallade privata aktörer. Vad som kan komma i stället?
  Inte vet jag, då dagens framtidsvisionärer (politiker) är av samma skrot och korn. Man ser bara till sina revir (arvoden) och släpper ingen över tröskeln. Så var det sagt, så nu kan jag dricka mitt morgonkaffe i lugn och ro. Jag ber att få önska er alla en god dag. Hihihi.

Leave a Reply