14 responses to “Svensk kultur”

 1. Daige

  Johan: Vilka är ”vi” då, menar du? Majoriteten av svenskarna tycker ju att nivån vad gäller flyktingar och invandring är okej. De som ”inte vill ha dem här” är i klar minoritet.

 2. Olof

  ”vi vill inte ha dem här”
  Några av er vill inte hjälpa utsatta, andra av oss vill hjälpa.

  ”dem”
  Dem är inte bara män med dålig kvinnosyn, det är människor som flyr ifrån ett utsatt land. Inte sexturister.

  1. Olof

   detta var ett svar till ett inlägg som tagits bort.

 3. Anti daige

  Nej Daige nuvarande du ute och cyklar din lallare majoriteten av svenskarna tycker vi har för stor invandring just nu ohållbart om man dessutom ser på resultatet…hemskt…

 4. Stefan Larsson

  En alldeles utmärkt kvinnosyn jämfört med Thailändska män törs jag i alla fall påstå.

 5. Thomas Nilsson

  jag förmodar att serietecknaren aldrig varit i Thailand? eller ens känner till att över 90% av prostitutionen är inhemsk?

 6. Alex

  Ja det är kulturellt, prostitution har varit utspridd i Thaland länge, redan på 1600 talet documenterades det väl av kineser. FN rapport antyder att ca 90% av prostitutionen i Thailand konsumeras av thailändska män, i stora kretsar anses det vara en rättighet att ha en ”mea noi”.
  Man bör tillägga att det är fint att en del svenska män (och kvinnor) tar del av det kulturella utbytet med Thailänd.

  P.s.
  Kul att se en satir på flyktingen som söker ”skydd” för liv, lem och rättigheter bara för att sedan igorera de samma rättigheterna för medborgarna i mottagarlandet.

 7. Josef Boberg

  Det Ordnar Sig !

 8. Mikael Jonasson

  Ta in mer än vad systemet klarar av är inte bra för någon. Tror många invandrare hade varit gladare om de stannade i ett annat säkert land än just Sverige. En del kommer ju tom hit och är missnöjda då de trodde på de överdrivna rykten som sprids om Sverige.
  Rasism kommer alltid att finnas. Ökar det kraftigt är det ofta politikernas fel!

 9. Hasse

  Jag har tyckt du gjort många roliga satirteckningar. Köpte din bok också ”Det rånade folket” som var mycket träffande. Men tyvärr har jag märkt att du skämtar väldigt vinklat runt vår invandringspolitik. Du belyser aldrig de som är oroliga eller kritiska till den invandringspolitik som bedrivs idag. Detta trots att många av partierna idag tyvärr har fått komma till insikt att det inte fungerar. Men det skämtar du aldrig om. Med denna teckning tycker jag du tyvärr visar på dålig förståelse för bla oroliga föräldrar. För övrigt har jag en invandrad sambo som undrar vart Sverige är på väg med denna invandringspolitik.

 10. Sten Magnusson

  Jag kan bara instämma i det administratören skriver här ovan.
  Att inte göra något alls är att blunda för verkligheten och jag tycker det är skamligt av Europa att inte göra något åt dessa flyktingströmmar.

  Det här är en utmärkt sammanfattning.
  ”Alternativet, att inte hjälpa, är för mig detsamma som att vara orealistisk. Det är att blunda för verkligheten om hur världen ser ut utanför vårt land.”

  Det talas så mycket om ”hjälp på plats”. Visst ska man det men detta i kombination med att få slut på kriget som orsakat flyktingströmmarna m.m.

  Därtill är det inte så lätt när bomber och granater regnar över en.

  Hur hjälper vi till på hemmaplan?
  1. Genom att få folk att känna sig välkomna.
  2. Ordna aktiviteter där ortsbefolkning och flyktingar träffas och får umgås på tu man hand.
  2. Inte sätta oss på tvären varje gång det ska planeras flyktingboenden i grannskapet.
  3. Inte elda upp planerade flyktingboenden, något som dessutom orsakar ökade kostnader för Svenska folket p.g.a. polisutredningar, kostnader för utryckningar m.m.
  4. Inte sprida allehanda fördomar och skvaller via bl.a. ”alternativa medier”, sociala medier m.fl.

  Nåja, det där var bara några exempel.

Leave a Reply