9 responses to “Carema Care – Omsorg på riskkapitalistens villkor”

 1. Elina Johansson på Facebook

  HEJA MAX!

 2. Dana Mohseni på Facebook

  Tänker dela!

 3. Max Gustafson på Facebook

  Fick tyvärr tillämpa ett visst mått av självcensur i den här teckningen. Verkligheten är ännu grövre.

 4. emelie

  Hittade precis hit! Underbara verklighetstolkningar!

 5. Magnus

  ”Verkigheten är ännu värre” skriver du. Kan bara, tyvärr, konstatera att du har rätt i det. Vet inte var dina erfarenheter i omdet kommer ifrån, mina kommer från bägge håll. Jag har såväl arbetat inom äldreomsorgen som sett hur människor som står mig nära har behandlats.
  Har dock ett stort problem med din teckning… Jagat aldrig sett några skillnader mellan offentligmoch privat äldrevård. Problemen är samma överallt!! Debatten borde handla om hur illa vi tar hand om våra gamla, punkt. Din teckning är del i ett mediedrev (du vet, ett sånt du ondgjort dig mot i tidigare teckningar…) mot privat äldrevård (Carema i synnerhet) som tyvärr leder till att man tappar detta viktiga fokus i debatten. Det viktiga blir att klämma åt Carema… Problemet är bara att när man väl gjort det, kommer vi att stå där med lång näsa och inse att de gamla inte dått det ett dyft bättre. Det är samma skit överallt, tro mig…

 6. Magnus

  En del märkliga stavningar i mitt föregående inlägg ser jag nu. IPad…

 7. Marie Lundblom

  Flera goda skratt= jag kommer bli asgammal. Tack Max.
  Magnus, du har så klart rätt i att vi måste återuppliva respekten för de äldre. Men att riskkapitalbolag som Carema Scare och Attendo Don´t Care tillåts vanvårda våra gamla och sin personal och dessutom bli snuskigt rika på det, det är sjukt. Oetiskt. Dubbelfel.
  Några behöver inte bli rika på att mänskor blir gamla och beroende, det räcker gott med att gå runt.

Leave a Reply