9 responses to “Hjälp på plats”

 1. Björne

  Nog är 90% minskning på asylinvandring ganska dumt men jag förstår inte hur du inte kan tycka att det är bättre om Sverige och EU lägger pengar resurser människor på att förbättra länderna där det är krig eller diktaturer eller dåligt människosyn. Jag menar FN skaffades av en anledning, synd att det inte används rätt.

  Men visst ta hit varenda människa som lever i ett land som är sämre ställt i Sverige istället för att ta i ordentligt och resa upp dom andra länderna på likvärd nivå. jag blir så trött på den här debatten då båda sidor bråkar om småskit istället för det globala problemet.

  1. Erik Eriksson

   Björne du är väll medveten om att SD vill dra ner biståndet med 10 000 000 ? och att de fram tills att Sverige själv kan värja sig mot eventuella framtida yttre hot (vilket betyder aldrig) inte ska ha trupper i andra länder. Så nåra insatser för att skydda skolbarn i afganistan blir det inte häller.

   I SDs värld finns det bara en gruppmäniskor som är värda att hjälpa, Den rena kulturella svensken, dvs ”vita”, hettrosexuella, icke-feministiska, icke-muslimska, helst män som inte tar influenser från fel kulturer (läs icke ”vita”). Homosexuella, kvinnor, icke-vita och andra utsatta grupper får om SD får bestämma klara sig själva och i vissa fall motarbetas. Feminism, islam och ”icke-svensk” kultur ska helst försvinna och motarbetas.

 2. Edgar

  Du missar helt poängen. En (ytterst) liten del av invandringen till Sverige är ifrån såna här områden. Hur tror du en sådan familj skulle ta sig till Sverige? Hur skulle de ha råd? Det är beräknat att ungefär 5% av alla som får uppehållstillstånd faktiskt har riktiga asylskäl. De flesta är ekonomiska flyktingar.

  Då migrationsverket knappt har någon kontroll över huvud taget så är det bara att säga att du kommer från de djupaste ruinerna i Syrien, så vips har du uppehållstillstånd. Lägg gärna till att du är under 18 också, (Fast du är 23) då blir du ett ensamkommande flyktingbarn och du får allting gratis utan motprestation:))

  Men visst, låt alla komma till Sverige. Vi har råd.

 3. Kim

  Jag förstår inte hur många här tänker när det gäller invandrare. Det är väl som med muslimer… de har ingeting bättre för sig än att spränga sig runt vita personer… vad lever de annars för?

  Men helt seriöst, varför tror Svenskar att de har det så bra igentligen? Varför skulle en person som har bott hela sitt liv i ett land där de inte behövt betala skatter, där bankerna inte äger ekonomin och där alla har samma kultur, vilja flytta till Sverige utan vidare?

  Tror ni att det sitter barn i andra länder och väntar på att krig skall bryta ut, för då får de en anledning att flytta till Sverige?

 4. Ordförande Svensson

  Var det Stefan Löfven eller Åkesson som sagt det? De låter så lika numera.

Leave a Reply