10 responses to “Nuonskandalen”

 1. Anders

  Men socialdemokraterna stödde också köpet. Vem tar ansvar för det?

  http://www.dn.se/ekonomi/oppositionen-splittrad-om-affaren

  1. Nilow

   I slutändan är det väl vi väljare som får ta ansvaret som har röstat fram de politiker som ska företräda oss. Vi har visat dåligt omdöme.

 2. Ordförande Svensson

  Att ha Sveavägen 68 som källa har sina nackdelar, Max. De gör aldrig grundläggande faktakoller. Som i detta fall. 1. Nuonaffären var ingen regeringsfråga. 2. Beslutet togs av Vattenfalls styrelse som meddelat att man skulle kunna möta avkastningskaven. 3. Det är inte en så dålig affär som vänsterekonomer räknat ut. Förlusten för Vattenfall är ca 15 miljarder. Vilket motsvarar vad förra vänsterregeringen stal av oss arbetare på två månader i uteblivet jobbskatteavdrag.

  1. gråvarg

   Regeringen skär ned verksamheten och säljer ut till ”riskkapitalister”, och ger väljarkåren ett litet skatteavdrag, en liten muta för att de fått arbetsro att bolagsplundra staten. Men eftersom Vänstern inte kommit på samma idé under sin förra mandatperiod, så är det de som bestulit oss?

   Ordförande Svensson har rätt i en sak i alla fall, jag känner mig verkligen bestulen. Men jag ser skurkarna närmare än så…

 3. Martin

  Så, vänstern tycker att det statliga bolaget gjorde en dålig affär, och skyller detta på högern, samtidigt som man kritiserar utförsäljningen av statliga bolag.
  Har den sista hästen lämnat stallet?

 4. Niklas

  En av universums grundlagar som aldrig går att komma ifrån är ”orsak och verkan”. Hur det nu i slutändan går kommer det alltid att beskyllas på de som under tiden problemet uppstår sitter ansvariga. I själva verket följer dessa personer bara upp något som har pågått i en utveckling under en mycket längre tid än så. Ska man orka bry sig om denna enstaka händelse när det finns så pass mycket annat som borde ändras på först?
  De som tror att Sverige är demokratiskt tror fel.
  Demokrati är folkstyre/folkmakt, men alla regeringsskandaler tyder starkt på att regeringen inte vill ha folkets åsikter. De vill klara sig på egen hand, snarlikt en diktatur.

 5. Nuon, vansinnesaffärer, lögner och dimridåer. | PEPPRAT RÖDGRÖNT

  […] SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, ETC, AB Bloggat: Max Gustafsson, Alliansfritt Sverige Intressant? Share this:TwitterFacebookFlerGoogleGillaGilla […]

Leave a Reply