Partiets själ – stötta vårt bokprojekt!

År 2017 var jag frustrerad över det politiska läget. Årtionden av privatiseringar och högerreformer hade gjort vårt gemensamma ägande till ett smörgåsbord åt giriga välfärdsentreprenörer och skattefifflare. Och svenska folket verkade inte inse allvaret. Reinfeldt var en skön snubbe tyckte många, utan att förstå vilka eskalerande samhällsklyftor hans politik skulle innebära. Och de som skulle få folk att inse detta, det största partiet till vänster på den politiska skalan, genomsyrades av en visionslöshet som var fullkomligt livsfarlig. Löfvén var snäll, men bedrövlig när det kom till att agitera, entusiasmera och få med folk på ett gemensamt samhällsprojekt som kunde återskapa det världsledande välfärdssystem vi en gång haft. Inte en enda gång hörde jag honom formulera en tanke om hur han ville att vårt samhälle skulle se ut om 10-20 år. Det var smärtsamt. Den stolta traditionen av ideologiskt övertygade ledare såsom August Palm, Hjalmar Branting, Per Albin Hansson, Tage Erlander, Olof Palme med flera var ett minne blott. Och jag såg framför mig hur partiets själ höll på att dö.

Där och då tog idén om en dystopisk historia som jag kunde visualisera mina tankar och känslor genom sin början. Och för en gångs skull kände jag att jag faktiskt inte klarade av att visualisera den själv. Mina figurer är för roliga, för gulliga. Det krävdes en mästare. Det krävdes Lars Krantz. Och det skulle få bli en bok. Så, mina damer och herrar. Sex år senare ger jag ger er…

Musik av Staffan Melin och klippning Marcus Rosén.

På grund av bristande ekonomi låg projektet dock på is i fyra år. Det höll faktiskt helt på att rinna ut i sanden tills jag en dag år 2021 gjorde slag i saken och sökte projektbidrag för boken. Till min och Lars stora lycka fick vi bidraget, och vi kastade oss huvudstupa in i projektet utan att inse hur underfinansierat det trots allt var. Bidraget räckte till tre månadslöner. Vi har nu jobbat med boken i två år. Men vi har en känsla av att det är värt det. Att boken blir unik i sitt slag och att den tjänar ett viktigt syfte. Vill du stötta oss att färdigställa boken så bockar vi och tackar. Förhoppningen är då att vi ska kunna släppa boken under hösten 2023. Swisha gärna valfritt bidrag till 1230215236, eller via QR-koden här nedan. Observera att ditt bidrag blir en ren donation för allt arbete vi lagt ner, och inte en förbeställning av boken (ersättning för sålda böcker täcker sällan upp för den möda man lagt ner som serieskapare).

Tack!

Mvh Max Gustafson