7 responses to “Massmedial skedmatning”

 1. Magdalena

  Hej! Undrar bara varför Biggest looser är med som ett av exemplena.

  1. Max Johansson

   Eftersom det är en tävling om att gå ned i vikt, vilket är ungefär så lågt som underhållning kommer, skulle jag gissa.

 2. Dude

  Öh… Pubertalt och övertydligt. Kan inte folk få kolla på sina teve program utan att de ska bli utdömdta till hjärndöda konformister för det?

  Sagt av någon som överhuvudtaget inte kollar på teve, den har jag ju för att spela teve-spel på!

 3. Hasse

  En så klockren illustration på medieutbudet idag. Innehållslöst och lättuggat. Ett medieutbud med en massa konstgjorda tillsatser och E-ämnen i kanske man kan säga 🙂

 4. Filip Zetterlund

  Den sanna tragedin med dagens media är att de faktiskt har enormt potential att kunna hjälpa den demokratiska utvecklingen och engagemanget att ta stora kliv så att den perfekta samhället som gagnar alla dess medborgare kan en dag bli verklighet. Och denna potential kommer utifrån deras förmåga att kunna bli de perfekta redskapen att allmänbilda folket så att de kan bli pålästa, medvetna och engagerade samhällsmedborgare. Det var trots allt det som motiverade Philo T. Farnsworth att uppfinna TV:n just som den perfekta redskapet för allmänbildning i hopp att det skulle gagna välståndets och fredens utveckling, och kanaler som t.ex. Kunskapskanalen visar på att potentialen ändå finns där även idag.

  Och det är det som de privata mediekoncernen-och-mogulerna sannolikt känner till om, så därför har de köpt upp och fördummat nästan all form av media i hopp att sabotera den moderna medias allmänbildande och samhällsutvecklande redskapspotential så att folket ska fortsätta hållas sig fogliga och apatiska under deras makt. Och det är det som denna satir visar på jävla mitt i prick på.

Leave a Reply