7 responses to “När skattetrycket lättat”

 1. niolca

  Framtiden är fantastisk!

 2. karl

  det här hade varit kul om det inte var exakt så det var i USA, delvis i tyskland osv :/

  fortsätt rita serier, de är svinbra!

 3. Calle

  Det är verkligen inte så i tyskland. Här är det mycket bättre sjukvård än i Sverige!

 4. Gert

  Calle, på vilket sätt är den bättre i Tyskland?
  //Gert

  1. Anders Eriksson

   Det beror på, du kan ha många olika sjukförsäkringar i Tyskland, du kan faktiskt även bli utförsäkrad som i USA, det är kanske inte så bra.

   Om du är privatförsäkrad har du i regel en sjukvård som inte går att jämföra med svensk sjukvård, du går direkt till specialisten (inga remisser), du får tid snabbt (glöm att vänta i veckor eller månader), läkaren tar faktiskt prov om det behövs (antagligen även om det inte behövs eftersom allting kan faktureras), många behandlingar som det är tveksamt om de behandlas i Sverige som skelning och att korrigera synfel ingår oftast.

   I sluttampen är inte heller Tysk sjukvård perfekt eftersom det blir så otroligt kommersiellt, man är i mångt och mycket mer intresserad av patientens plånbok än av densammes hälsa.

   Dock i sluttampen är vad man har i Tyskland mycket mycket bättre än vad vi har i Sverige. Tyvärr är Svensk sjukvård ganska medioker när man börjar på att jämföra.

   Grundbulten i problemet är att vi fortfarande tror att den Svenska välfärdsstaten är så genial att vår sjukvård måste vara världsbäst. Det var kanske sant för 40 år sen men knappast för 20 år sen och definitivt inte idag.

   //Anders

 5. Magdalena

  När verkligheten överträffar dikten.

Leave a Reply