9 responses to “0 kr kvar i plånboken”

 1. MBL

  Riktigt bra satir! Önskar att jag gjort denna 🙂

 2. DDR2

  Han såg till att gå i skolan utan att få dåliga betyg, sedan läste han på universitet och skaffade sig sedan ett bra arbete. Dessutom sparade han pengar i goda tider, som han sedan kan använda när de behövs.

  Så gör man.

 3. K-G.B.

  @ DDR2.

  Om du läst på lite om honom,
  skulle du veta att han inte har direkta toppbetyg,
  men en tajt mamma och pappa,
  att han vuxit upp inom rätt sociala kretsar,
  och att det inte alls handlar om att spara pengar,
  utan att kunna fortsätta spendera på samma nivå..

  …Skeppet sjunker

  ang. satiren: Riktigt bra, killen kan helt klart trolla.

 4. Nico

  Det handlar om att priset på svenskt arbete sänks för att svensk exportindustri skall kunna stå sig bättre konkurensmässigt mot andra länder. Lön för utfört arbete är rekordlågt i Sverige just nu o alliansen vill bara fortsätta o sänka. Detta leder till att folk måste låna mer o mer pengar för att upprätthålla hygglig standard vilket i förlängningen leder till att alla banker kommer o rasa då folk inte har råd att betala sina lån osv osv.. Alliansen resonerar att vi skall få ner arbetslösheten genom att sänka priset på att anställa. Detta har man gjort sedan 80 talet o har inte påverkat alösheten annat än marginellt under dessa 30 åren. Jag är av åsikten att det är köpkraft som måste etableras först innan man diskuterar pris på anställning o det uppnår man bla genom att ge folk lön. Men Även höjd Akassa skulle gynna detta. Folk me 20-25 i brutto idag som skulle få 30-35 istället skulle spendera allt på kläder, mat, kanske en ny bil istället för en begagnad, nån resa osv, vilket skulle innebära att alla pengar skulle gå rätt in i systemet igen o skapa efterfrågan på arbetskraft. En person som har 100.000 som får 120.000 skulle bara lägga cashen på hög o inte bidra me något.

 5. Satir?

  Är detta verkligen politisk satir? Är det inte egentligen vänsterhumor? Satir slår väl inte alltid åt samma håll?

 6. Claes

  helt otroligt, och inte för att nämna att mina extra ”pengar” även GER andra människor jobb som inte heller syns, han är väldigt skicklig!

 7. Imma K Skogemyr

  Ojj vilka fantastiska bilder du gör Max…

  Den fungerar perfekt även för oss dyslektiker.. Jag behöver inte inte kunna läsa för att förstå punch linen! Trots alla arbetade timmar många lägger ned räcker inte pengar till annat än räkningar varje månad… är det kanske dags att lägga ned det vi alla kallar för nationell demokrati och börja fokusera på lokal demokrati, det vi människor behöver för att må bra, tillsammans och sluta med jakt efter att hava hava äga, förvärva, låna pengar för att kunna förvärva etc och istället göra det vi människor är bra på. Dvs Leva, Älska. Dö.

  Det vore annat om vi levde i 200 hundra år då kunde man välja att jobba i 100 år, sedan leva i 100 år.. Som det ser ut idag jobbar människan för att leva, livet passerar oss långsamt medans vi gör planer. Vi hinner inte hjälpa våra barn uppfostra våra barnbarn, fika med grannen, träffa våra föräldrar, läsa, se våra partner, vara den vi är alla ämnade för att vara. Pga den kapitalistiska världensdriv axel som har lyckats slå in i människans föreställning om vad som är riktigt och vad som inte är riktigt. För er som inte vet om så är det människan det djur som har bästa förmågan att anpassa sig.. dvs Homo Sapia har idag lyckats anpassa sig till förhållande som inte är är optimala…. Ge mig exempel på några andra djur som lyckas göra samma sak!

  Ta en val, lever i vatten, rätt temperatur etc… skulle den kunna överleva någon annanstans? innebär detta att valen inte vill överleva?

  /Imma

Leave a Reply